18 mei: workshop en lezing van choreograaf Jan Martens

Op woensdag 18 mei geeft de veelbelovende Vlaamse choreograaf Jan Martens een lezing en workshop bij HACKING HABITAT. Tijdens SPRING festival (do 19 t/m za 28 mei) is de voorstelling THE COMMON PEOPLE van Martens te zien. In THE COMMON PEOPLE ontmoeten mensen elkaar voor het eerst op het podium: één op één, fysiek en intens. Aan de voorstelling doen 48 ‘gewone’ Utrechters mee, die elkaar niet kennen. Jan Martens wil hen samenbrengen op een meer directe en menselijke manier in een tijd waarin hoofzakelijk wordt gecommuniceerd via internet. De voorstellingen vinden op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei plaats in Stadsschouwburg Utrecht. Kaartverkoop is al gestart (link: http://bit.ly/1VEufuN).

Workshop
In de workshop van staan de concepten ‘ontmoeten’, ‘improvisatie’ en ‘lichaamsbewustzijn’ centraal. De workshop gaat plaatsvinden in gevangenis Wolvenplein, waar ook de kunstmanifestatie HACKING HABITAT.Art of Control is gehuisvest. Deze expo gaat over de overheersende rol van technologie tegenwoordig, en sluit dus aan bij het gedachtegoed van Jan Martens. De workshop gaat waarschijnlijk tussen de kunstobjecten plaatsvinden. Voor deze groepsworkshop is ervaring met dans en theater is niet vereist. Deelname aan de workshop is gratis. Let op: beperkt aantal deelnemers, vol is vol.

– Datum: woensdag 18 mei, 15.00 – 18.00 uur
– Locatie: Gevangenis Wolvenplein, Wolvenplein 27, Utrecht
– Aanmelden: info@residentiesinutrecht.nl
– Deelname is gratis

Lezing
Deze woensdag 18 mei geeft Jan Martens ook een lezing. Tussen 20.00-21.30 uur spreekt hij in Gevangenis Wolvenplein over zijn werk en de gedachtes daarachter. Hij gaat ook in op de ervaringen van de workshop eerder deze dag. Na zijn lezing reageert een aantal experts, actief in verschillende specialismen, op zijn ideeën. Het panel bestaat uit:
Maartje de Jong: bioloog en neurowetenschapper, Universiteit Utrecht;
Marijn Lems: programmamaker/dramaturg Het Huis Utrecht;
Ienke Kastelein: beeldend kunstenaar, onderdeel van HACKING HABITAT

– Datum: woensdag 18 mei, 20.00-21.30 uur
– Locatie: Gevangenis Wolvenplein, Wolvenplein 27, Utrecht
– Aanmelden: info@residentiesinutrecht.nl
– Gespreksleider: Danielle Arets
– Gratis entree

De workshop en de lezing worden georganiseerd in samenwerking met Residenties in Utrecht, SPRING, Het Huis Utrecht en HACKING HABITAT.

Meer Jan Martens?
Voor de voorstellingen THE COMMON PEOPLE op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei a.s. tijdens SPRING zoekt Jan Martens ook nog deelnemers. Aanmelden en meer info over Jan Martens en THE COMMON PEOPLE: www.springutrecht.nl.