wolvenplein

Plan uw bezoek

Let op! De tentoonstelling HACKING HABITAT is sinds 6 juni 2016 gesloten. De bijbehorende publicatie is nog te koop via de online winkel.

Openingstijden

Op 26 februari 2016 is HACKING HABITAT geopend, een grootschalige internationale tentoonstelling op de grenzen van kunst, technologie en sociale verandering. De tentoonstelling is geopend van woensdag tot en met zondag van 10:00 tot 18:00 uur. Op vrijdag 27 mei en 3 juni is de tentoonstelling tot 20:00 uur geopend.

Daarnaast zijn er activiteiten en avondopenstellingen. Zie hiervoor het programma.
Het kantoor is doorgaans geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 10:00 tot  17:00 uur.

Route
HACKING HABITAT is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Neem bus 28, 128, 50, 51, 54, 77 vanaf station Utrecht Centraal en stap uit bij de halte Stadsschouwburg, vanaf deze halte is het nog enkele minuten lopen.

Wanneer u vanuit de parkeergarage Hooghiemstra via de Wittevrouwensingel naar de gevangenis loopt, komt u onderweg diverse kunstwerken tegen: ‘Engelen’ van Moniek Toebosch en meerdere ghettoblasters als onderdeel van  ‘Songs for Pikettey’  van Dries Verhoeven.

Mocht u komen lopen vanuit het Centraal Station, dan komt u op de Voorstraat eveneens ghettoblasters van ‘Songs for Piketty’ tegen.

Parkeren
Bij het Wolvenplein kunt u als bezoeker van de tentoonstelling niet parkeren. Parkeergarage Grifthoek is het dichtstbij gelegen aan de Noord-Oostzijde van de binnenstad, nabij het Griftpark, op 5 minuten loopafstand van gevangenis Wolvenplein. Routeplanner: Wittevrouwensingel 96, 3514 AL Utrecht.

Toegang mindervaliden
De tentoonstelling is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is ook rekening gehouden met de hoogte van de kunstwerken en de titelkaartjes aan de wanden zodat deze voor iedereen goed te zien zijn. Graag een mail sturen naar info@hackinghabitat.nl voor informatie over de mogelijkheden.

Rondleidingen highlights
Iedere zaterdag en zondag kunt u voor slechts €5 mee met een rondleiding langs de highlights van de tentoonstelling. De rondleidingen starten om 14:00 en 16:00 uur. Op 2e pinksterdag zijn er extra rondleidingen. Kaartjes zijn online en aan de kassa te koop.

Passe-partout
21 uur en 58 minuten aan filmmateriaal vragen om een passe-partout! Voor € 25, – ben je tot 6 juni 5 dagen per week welkom om te komen kijken.
Het is mogelijk om aan het eind van uw bezoek uw dagticket in te wisselen voor een passe-partout. U betaalt dan enkel nog het verschil in prijs (bijv. €12,50).

Water&Brood
In de gevangenis bevindt zich de kantine Water&Brood. Deze is tijdens de openingsuren van Hacking Habitat geopend voor een lekkere kop koffie, een goed glas wijn of een broodje.

Adres
Wolvenplein 27
3512 CK Utrecht
Nederland
info@hackinghabitat.nl

 

U KUNT BIJ ONS ALLEEN PINNEN