Gettoblaster Verhoeven weer terecht

De installatie van Dries Verhoeven die tijdens het paasweekend is ontvreemd van het busstation centrumzijde van Utrecht CS is weer terecht. Het werk is door medewerkers van busmaatschappij U OV uit voorzorg weggehaald in verband met de veiligheid van reizigers.

Het werk Songs for Thomas Piketty bestaat uit 10 aluminium replica’s van gettoblasters (of boom boxes) die verspreid door het stadscentrum van Utrecht staan opgesteld. De gettoblasters gedragen zich als zwervers: ze bedelen om geld en zingen af en toe een lied. De gettoblaster op het busstation aan de centrumzijde van Utrecht CS is afgelopen zondag door een onbekende gestolen.

Songs for Thomas Piketty is een werk over de groeiende armoede in Nederland en de zichtbaarheid daarvan in de openbare ruimte. Door ontwikkelingen als het bedelverbod en anti-daklozenmeubilair weerspiegelt de situatie zich niet direct in onze binnensteden. Verhoeven bevraagt met zijn werk of dat een probleem is. Hij doet dit door de ‘vraag om hulp’ voor even terug te plaatsen in de openbare ruimte.