lunteren

Hans van Lunteren / Ienke Kastelein

FILTER: VIOLENCE AND ITS COUNTERSTRIKES

Hoe kan een zaailing, symbool voor vrijheid, opbloeien in een gevangenis waar alles wordt gecontroleerd? Speciaal voor Hacking Habitat onderzoeken Van Lunteren en Kastelein dit snijvlak van gevangenschap, systemen, beheersing en loslaten.

We leven in een wereld waarin steeds meer wordt gereguleerd en gecontroleerd. Is er nog ruimte voor natuurlijke, spontane ontwikkeling? Kunnen we die ruimte zelf innemen? Deze actuele, urgente vraag stellen Van Lunteren/Kastelein in het ecologische kunstproject Bemuurde Grond. De zaailingen zijn een uiting van vrijheid in een stad waar elke vierkante meter aan banden ligt. De zaailing hackt de stad en samen met de buurt ontwikkelt de kunstenaar een alternatieve ‘hack-your-way’-route rond het Wolvenplein. Door middel van een choreografische wandeling kan het publiek de wisselwerking tussen gevangenschap en vrijheid ervaren.

Het proces van het opkomen van de zaailingen in een stedenbouwkundige context en de hacks van de buurtbewoners worden gedocumenteerd.

Vanaf 20 maart kunt u elke zondag mee met de wandeling ‘In het spoor van de Zaailing’.  Meer informatie vindt u onder programma.
Ger Jochems en Vincent Bijlo maakten op 22 mei 2016 een podcast over de Choreografische Wandeling. Deze is hier te beluisteren.

www.hansvanlunteren.nl
www.ienkekastelein.nl