Exit_03_2015 1
In Limbo Embassy
mardian

Bestemming bereikt

Culturele Zondag

Zondag 1 mei is het Culturele Zondag in Utrecht. Met het thema Bestemming bereikt staan vluchtelingen in Nederland en Utrecht in het bijzonder centraal. Kom naar HACKING HABITAT en ga in gesprek met vluchtelingen in de mobiele ambassade van In Limbo Embassy of volg de Bestemming bereikt route door de tentoonstelling. Van 14:00 tot 15:30 vindt het Vrijheidscollege met Mardjan Seighali plaats.

In Limbo Embassy en het Vrijheidscollege kunt u zonder ticket voor de tentoonstelling bezoeken. Maar, deze dag betaalt u aan de kassa slechts €7,50 in plaats van €15 voor een toegangsticket!

Bestemming bereikt route
Grenzen zijn terug! Fysieke grenzen, digitale grenzen, grenzen in onze hoofden. Het is een van de vele vormen van controle die HACKING HABITAT zichtbaar, hoorbaar en voelbaar wil maken. De route Bestemming Bereikt stelt vragen en geeft antwoorden hoe om te gaan met de situatie. Volg de gele stippen!

In Limbo Embassy
In Limbo Embassy is een reizende ambassade die ongedocumenteerde vluchtelingen tussen wal en schip representeert. Veel van hen voelen zich niet vertegenwoordigd door de eigen ambassade of de media. Met ongedocumenteerde vluchtelingen als ambassadeurs creëert In Limbo Embassy bewustwording over hun situatie en betrekt de samenleving in het vraagstuk. Als reizende ambassade faciliteert In Limbo Embassy dialoog tussen de ongedocumenteerden en de Nederlandse burger.

Vrijheidscollege met Mardjan Seighali
Mardjan Seighali (1964) is directeur van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Ze groeide op in Iran en is in 1990 voor het toenmalige regime gevlucht, samen met haar twee kinderen. Ze is in de jaren ’90 zelf begeleid door de stichting waar zij nu directeur van is.  Het college duurt van 14:00 tot 15:30. De reeks Vrijheidscolleges vinden plaats in aanloop naar het Bevrijdingsfestival. De colleges zijn gratis, reserveren kan hier.

www.culturelezondagen.nl/zondag/2016/bestemming-bereikt