Sharing Habitat

met Merlijn Twaalfhoven

Op Sharing Habitat delen kunstenaars, onderzoekers en praktisch idealisten hun uitdagingen van het creatief ondernemerschap. In ontmoetingen, gesprekken en presentaties doorbreken we de gangbare relaties tussen kunstenaar en publiek en gaan we op zoek naar gedeelde waarden, passie en ideeën. Het programma duurt van 11:00 tot 17:00 uur. Aanmelden kan hier. Sharing Habitat is gratis, maar u dient een ticket voor de tentoonstelling te kopen.

De lezing om 14:30 is vrij toegankelijk, ook voor bezoekers die niet deelnemen aan Sharing Habitat.

Het programma

11:00 uur Welkom en kennismaking

11:30 uur Workshop 1: een nieuw perspectief op makersschap: vind je droom
Veel creatieve professionals zitten gevangen in een wereld waarin ze ongelofelijk veel zelf doen. Ze ontwikkelen ideeën en projecten die vaak met weinig budget en in weinig tijd moeten worden uitgevoerd. Hoe doorbreek je deze situatie? Hoe kun je je grote droom echt de ruimte geven en vanuit een gedeeld commitment nieuwe samenwerkingen opzetten?

12:30 uur Workshop 2: de kracht van het delen: tips en technieken om jouw droom de ruimte te geven
Vaak worden we aangespoord om realistisch en concreet te zijn. Maar veel ideeën en idealen blijven hierdoor steken. Als jouw idee groter is dan jezelf, als je vanuit een ideaal wil werken, dan zul je anderen moeten inspireren met jouw verhaal. Het is een kunst om je droom te delen en toch helder en duidelijk te zijn.

13:30 uur A Sharing Lunch
In de gevangeniskantine “Water en Brood”

14:30 uur Lezing Merlijn Twaalfhoven: Waarom kunst zich moet afschaffen
Hoewel kunst een belangrijke rol speelde in de wereldgeschiedenis, is haar positie in de samenleving vandaag totaal marginaal geworden. We kunnen het hebben over de waarde van kunst, maar als we eerlijk zijn blijft het vaak bij theorie. Het is tijd om kunst te bevrijden uit de huidige setting waarin we het vandaag consumeren. Het is tijd dat de kunst een radicale keuze maakt en zelfmoord pleegt.

15:00 uur Nationale Fanfarecoaching
Doe mee met deze brainstorm en help de Fanfarecoach des Vaderlands bij het innoveren van de Nederlandse Fanfare-cultuur.

15:00 uur Deel-je-droom sessie
Loop jij rond met een stille wens of groot idee? Dit moment wordt jouw coming-out!
Deel je verhaal, maak een pitch en geef jouw droom een deelbare vorm.

16:30 uur Charlies Networking Angels
Spel met alle aanwezigen waarin we elkaars tips en contacten inzetten om deelnemers met een droom een stap verder te helpen.

17:00 uur Borrel