Choreografische Wandeling

In het spoor van de Zaailing

Iedere zondag kun je meedoen aan de choreografische wandeling in het Spoor van de Zaailing met Hans van Lunteren en Ienke Kastelein . In deze walking performance onderzoeken zij ondermeer hoe de zaailing hackt. De wandeling voert door het voor publiek ontoegankelijke deel van de gevangenis Wolvenplein waar HACKING HABITAT plaatsvindt, tot de ecologische zone buiten de muren in een bootje.

We leven in een wereld waarin steeds meer wordt gereguleerd en gecontroleerd. Is er nog ruimte voor natuurlijke, spontane ontwikkeling? Kunnen we die ruimte zelf innemen? Deze actuele, urgente vraag stellen Van Lunteren/Kastelein in het ecologische kunstproject Bemuurde Grond. Hoe kan een zaailing, symbool voor vrijheid, opbloeien in een gevangenis waar alles wordt gecontroleerd? Speciaal voor HACKING HABITAT onderzoeken Van Lunteren en Kastelein dit snijvlak van gevangenschap, systemen, beheersing en loslaten. De zaailingen zijn een uiting van vrijheid in een stad waar elke vierkante meter aan banden ligt. De zaailing hackt de stad en samen met de buurt ontwikkelen de kunstenaars een alternatieve ‘hack-your-way’-route rond het Wolvenplein.

De wandelingen vinden iedere zondag plaats van 13.15 tot 14.15 uur. Deelname is gratis, maar u dient wel in het bezit te zijn van een ticket voor de tentoonstelling. Aanmelden kan tot een dag van tevoren via ikastelein@planet.nl en op de dag zelf in de Zaailingenprojectruimte, tevens het startpunt van de wandeling.

Tip: Lucy in de Lucht schreef een blog over de wandeling.