Guilty Landscapes Dries Verhoeven op SPRING

Video-installatie 19 t/m 28 mei

Voor ons plezier reizen we graag naar exotische oorden en via social media sluiten we vriendschap met mensen uit verre landen. Tegelijkertijd komen beelden van gestrande vluchtelingen op een Grieks eiland of een ramp in een vakantiegebied ook onze kant op. Dat raakt ons op een andere manier: we worden ons bewust van de werkelijkheid en er bekruipt ons een gevoel van ongemak, verantwoordelijkheid en misschien zelfs schuld. Met de video-installatie Guilty Landscapes brengt Dries Verhoeven de werkelijkheid van ongemakkelijke nieuwsbeelden gevaarlijk dichtbij. Hij stelt de vraag of er een persoonlijke verbinding tussen het vermeende slachtoffer en haar getuige is: kan de verhouding zich ook omdraaien?

De installatie is onderdeel van SPRING Utrecht en te zien van donderdag 19 t/m zaterdag 28 mei van 14.00 tot 22.00 uur (duur: 5 min., 1 persoon per entree).

Locatie: Galerie SANAA, Jansdam 2. Prijs: €2,50 (online en aan de kassa), gratis bij inlevering van je ticket voor HACKING HABITAT en e-mailadres. Kijk hier voor meer informatie.