Filosofie Nacht 2016: over de grens

De Filosofie Nacht is de plek waar filosofie en journalistiek, analyse en actualiteit elkaar treffen. Tijdens de Nacht onderzoeken we de dubbelzinnigheid van grenzen. We kunnen overal inloggen om even onze mails en sociale media te bekijken – maar wanneer hebben we nog een moment voor onszelf? We tellen de zegeningen van de grenzeloze 24-uurseconomie, maar hoe gaan we om met de constante aansporing te consumeren?

Samenwerking met Hacking Habitat
Wat zijn de gevolgen van digitalisering voor de publieke ruimte? In samenwerking met HACKING HABITAT vindt tijdens de Filosofie Nacht een gesprek plaats over de transformatie van politiek handelen en communicatie. Op welke manier zijn deze veranderd door de komst van het internet? En welke gevolgen heeft dat?

Huub Dijstelbloem, professor wetenschaps- en politieke filosofie, gaat hierover in gesprek met Stefania Milan, assistent professor New Media and Digital Culture. Dijstelbloem en Milan schreven beiden een artikel voor de publicatie van HACKING HABITAT. Deze publicatie is te koop in de webshop.

 Kijk voor het volledige programma op de website van Filosofie Nacht.