Vrijheidscollege met Mardjan Seighali

Vrijwaring van Gebrek

Mardjan Seighali (1964) is directeur van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Op zondag 1 mei spreekt zij tijdens het Vrijheidscollege om 14:00 bij HACKING HABITAT.

Mardjan groeide op in Iran en is in 1990 voor het toenmalige regime gevlucht, samen met haar twee kinderen. Haar man was haar al vooruit gegaan omdat hij zijn leven ook niet zeker was. Uiteindelijk is ze met haar gezin in Nederland terecht gekomen. Daar kwam de vrijheid haar tegemoet en sindsdien heeft ze geen dag onbenut gelaten om die te benutten en te koesteren. Mardjan is in de jaren ’90 zelf begeleid door de stichting waar zij nu directeur van is. In de tussenliggende periode heeft ze als manager gewerkt in de jeugdzorg, in de reclassering en – hoe verrassend voor iemand van niet-Nederlandse origine – bij Erfgoed Nederland. Politieke interesse heeft zij al sinds haar jeugd. In Iran had zij de vrijheid niet om zich politiek te uiten, in Nederland zet ze zich al jaren in voor de lokale politiek in haar woonplaats Almere.

Het Vrijheidscollege maakt deel uit van de Culturele Zondag ‘Bestemming Bereikt’ en is van 14:00 tot 15:30. De reeks Vrijheidscolleges vinden plaats in aanloop naar het Bevrijdingsfestival. De colleges zijn gratis, reserveren kan hier.

www.vrijheidscolleges.nl/mardjan-seighali