Installatie open podium

Open Podium 25 maart

In de tentoonstelling HACKING HABITAT zal op verschillende vrijdagen een Open Podium worden georganiseerd. Tijdens deze middagen is het podium beschikbaar voor deelnemers van de Life Hack Marathons in 2015. Werk samen met creatieve denkers en doeners en hack de tentoonstelling!

Voortbouwend op de Life Hack Marathon met het thema ‘How to beat Bureaucracy?’ presenteert Paulien van de Linden het Lean Project. Lean is een bedrijfsstrategie voor het verbeteren van efficiëntie en het elimineren van verspillingen en activiteiten zonder toegevoegde waarde. Dit betekent dat in vele sectoren het werk wordt opgedeeld in taken, waarin elke kleine handeling, zelfs zoals naar het toilet gaan, wordt weergegeven op een zogenaamde looplijst. Met als gevolg dat werk onpersoonlijk kan aanvoelen.

Paulien van de Linden toont ons een indrukwekkende installatie van deze looplijsten in combinatie met het korte filmpje ‘Ontregel’, waarin zij haar vraagtekens zet bij het Lean Project en zo het project probeert te hacken. Want, ‘we denken aan winst, maar verlies blijft onder tafel’. Wat is dit verlies precies als we alleen kijken naar de winst?

De installatie is te vinden in de Expeditieruimte van Gevangenis Wolvenplein en vindt plaats tussen 14.00 en 18.00 uur. Toegang is gratis als u een ticket voor de tentoonstelling heeft.