brigitta

Grand Opening Hacking Habitat

 Wij attenderen u op de feestelijke opening van HACKING HABITAT. Art of Control, op vrijdag 26 februari van 17.00 – 22.00 uur in de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein in Utrecht. Deelname is persoonlijk en alleen op uitnodiging. Informatie loopt via de nieuwsbrief.

Meer informatie over het openingsprogramma volgt.

Speciale gast is Birgitta Jonsdottir
Birgitta Jonsdottir was de sterke kracht achter de burgerbeweging en publieke verontwaardiging resulterend in de gevangenschap van 26 bankiers in IJsland van 2008 tot nu. Ze was mede oprichter van de IJslandse politieke partij Citizen’s Movement, ontstaan in aanloop naar de verkiezingen van 2009 tijdens de wereldwijde recessie, die IJsland zwaar trof.

Birgitta werd verkozen tot het IJslandse parlement in april 2009 namens de beweging die streeft naar democratische hervormingen die verder gaan dan partijpolitiek van links en rechts. Ze was activist en woordvoerder van diverse groepen, zoals Wikileaks, Saving Iceland en de Vrienden van Tibet in IJsland.

Ze was mede oprichter van het Icelandic Modern Media Initiative (IMMI) met 21 voorstanders en deskundigen omtrent juridische transformatie. Ze is als voorzitter van de in IJsland zeer populaire Piratenpartij lid van het parlement sinds april 2009.

Blog: www.joyb.blogspot.nl
Twitter: www.twitter.com/birgittaj
Wikipedia: www.en.wikipedia.org/wiki/Birgitta_J