Beeld Straf

Voorstelling STRAF

van 12 t/m 29 mei door De Verlichting

Een unieke cast van acteurs en echte ex-gedetineerden en bewakers neemt je mee in de wereld van Nederlandse gevangenissen en de dilemma’s van vrijheidsberoving. STRAF is een spannende en confronterende theatervoorstelling in de voormalige gevangenis Wolvenplein, en bestaat uit twee onderdelen. De theatrale ervaring Straffe Bak waarin je als publiek letterlijk gevangen zit en de voorstelling Laat Maar Zitten, waarin gevangenen, bewakers en begeleiders je alle kanten van de gevangenis laten zien. Deze bijzondere theatrale ervaring is van 12 t/m 29 mei exclusief te zien bij HACKING HABITAT.

Straffe bak
Hoe is het om in de gevangenis te zitten? In Straffe Bak ondervind je het aan den lijve en ervaar je het leven achter tralies. In je bajeskloffie word je op cel gezet en ben je uren overgeleverd aan het gevangenisregime. Laat je meeslepen in scènes, verhalen en ontmoetingen. Wat betekent het om je vrijheid kwijt te zijn? En hoe zou jij daar mee om gaan? Let op: Straffe Bak is uitsluitend toegankelijk voor mannen; met uitzondering van 21 en 27 mei, dan alleen voor vrouwen.

Laat maar zitten
In Laat Maar Zitten word je meegenomen door de gevangenisdirecteur in de minimaatschappij die een gevangenis is. Gedetineerden, bewakers en begeleiders laten zien hoe het leven binnen de muren eruitziet en welke regels en wetten er daar gelden. Hoe streng moet het regime zijn? Zijn mensen zo te straffen dat ze er ook nog van leren? En wanneer is iemand eigenlijk voldoende gestraft?
Laatmaarzitten-AnnavanKooij-204

Concept en regie Floris van Delft Spel Marcel Roelfsema, Arend Brandligt, Boaz Kok, Chems Eddine Amar, Barend van Daal, Reynaldo Adames, Olleven Nelom, Astrid Brison,  Melinger Eleonora, Suzanne Gruizinga, Carola Lahr, Melvin Tenthof van Noorden Vormgeving Laura de Jong

Speeldata:
do 12 mei (try-out), vr 13 mei  (try-out), za 14 mei (première), zo 15 mei, vr 20 t/m zo 22 mei, vr 27 t/m zo 29 mei

Deel 1: Straffe Bak (donderdag (try-out) + vrijdagen & zaterdagen 12-15 mei 17:00, zondagen 15 & 29 mei 13:00, zondag 22 mei 17:00): €35,- (duur: 5 uur)
Deel 2: Laat maar zitten (donderdag (try-out) + vrijdagen & zaterdagen 20:00, zondagen 15 & 29 mei 16:00, zondag 22 mei 20:00): €17,50 (duur: 2 uur). Voor de matineevoorstellingen kunt u een combi-ticket bestellen voor de voorstelling en de tentoonstelling.

Locatie:
Gevangenis Wolvenplein, Wolvenplein 27 Utrecht

Bestel kaarten in de onze webshop of per e-mail:

Mail naar communicatie@deverlichting.net

Vermeld in deze email dan:
– de dag waarop je kaarten wilt reserveren
– of het voor de ervaring of de voorstelling is
– het aantal personen waarvoor je wilt reserveren
– je telefoonnummer

Je kunt je kaarten dan vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling ophalen op locatie. Let wel op: op locatie kan alleen contant betaald worden en bij voorkeur gepast betalen!

 Laatmaarzitten-AnnavanKooij-310