Tickets & Winkel

De publicatie Hacking Habitat. Art of Control presenteert werken van meer dan 80 internationale kunstenaars die werken op het grensvlak van kunst, technologie en sociale verandering, onder wie Susan Hiller, William Kentridge, Aram Bartholl, Joseph Beuys, Metahaven, Johan Grimonprez, Laura Kurgan en Roy Villevoye. In een reeks verkennende en overtuigende essays van 13 wetenschappers worden vier grote thema’s van onze tijd nader uitgediept: Data and Surveillance, Finance and its Logics, Destructive Forces at Work en Violence and its Counterstrikes. Hacking Habitat maakt ons bewust van de hightechsystemen die de regie hebben over onze samenleving én biedt tools die we kunnen gebruiken om te ontsnappen aan die regulering en controle.

Het boek is rijk geïllustreerd met  prachtige foto’s van de kunstwerken. Het ontwerp is van het prijswinnende ontwerpbureau Autobahn.

Het boek is een uitgave van Stichting Niet Normaal in samenwerking met de Universiteit Utrecht Institutions for Open Societies (IOS) en Nai010 uitgevers en is leverbaar in een gedrukte Engelse versie (€ 29,95) en later in een digitale Nederlandse versie (€ 19,95).  

Tickets