Open Podium 29 april

Olivia Glebbeek & Ioana Tudor

In de tentoonstelling HACKING HABITAT zal op verschillende vrijdagen een Open Podium worden georganiseerd. Werk samen met creatieve denkers en doeners en hack de tentoonstelling! Vrijdag 29 april zijn twee kunstenaars te gast voor het Open Podium.

Olivia Glebbeek
Van 10:30 tot 15:30 vindt de Pilot ‘Het straf- en zorgsysteem kan en moet anders’ plaats onder leiding van Olivia Glebbeek. Bekijk hier het precieze programma.

Ioana Tudor
Om 16:15 en 17:15 zal Ioana Tudor haar performance ‘About how my emotions were stolen by the machine. While I was just sitting there, reading about my father’ opvoeren. Tudor legt in haar performance een link tussen de privacyschennis in communistisch Roemenië en privacyschennis in de hedendaagse westerse samenleving. In haar monoloog vertelt zij over de arrestatie van haar vader en zijn werk als activist in communistisch Roemenië. De performance is tegelijkertijd een manifest over hoe we gebrek aan privacy steeds meer accepteren en daarmee afstand doen van vrijheid in het algemeen. Tijdens de performance worden Tudors emoties live geanalyseerd en getoond door emotieherkenningssoftware.

Het Open Podium vindt plaats in de Expeditieruimte van Gevangenis Wolvenplein. Toegang is gratis als u een ticket voor de tentoonstelling heeft.

De performance van Ioana Tudor is mede mogelijk gemaakt door iMotions.
iMotions_logo